Str. Republicii, nr. 62

Brasov – Romania

* Best Price Guarantee
+
BOOK NOWCLOSE

Hotel Coroana**

Hotelul Coroana, hotel vintage situat pe cea mai cunoscuta strada pietonala, fix in centrul Brasovului, intr-o cladire construita in stilurile Baroque si Art Nouveau dateaza din 1910 si te poarta in vremuri pline de incarcatura istorica.
Acesta a fost primul hotel modern al orasului, construit in 1910 prin implicarea autoritatilor locale, pentru a raspunde numarului tot mai mare de clienti care aveau sa fie atrasi de beneficiile acestei zone, de aerul curat de munte si frumusetile zonei. Numele initial de „Hotel Krone”, dupa denumirea veche a orasului (Kronstadt sau Orasul Coroanei) a reusit sa captureze si sa pastreze misterul legendei si a mitului ce sta la baza numelui „Brasov”, hotelul avand si o locatie ideala in orasul vechi la poalele Muntelui Tampa.

Hotelul este amplasat in intersectia cu cea mai cunoscuta strada pietonala a Brasovului (Republicii) la aproximativ 5 minute de mers pe jos de Piata Sfatului, Muzeul Judetean de Istorie Brasov, Biserica Neagra si multe alte vestigii istorice si puncte de interes turistic. Distanta pana la atractii turistice cum ar fi Poiana Brasov poate fi parcursa cu un autovehicul in mai putin de 20 de minute, iar gara principala se afla la 2,7 km. Una dintre bijuteriile arhitecturale ale Brasovului si cel mai vechi hotel din oras, Hotel Coroana** este plasat pe vestitul pietonal al orasului, aproape de linia de demarcatie a portii vechii cetati si in apropierea Pietii Sfatului si a Bisericii Negre. Hotelul atrage privirile prin arhitectura Art Noveau si Baroque, fiind declarat monument istoric. Proiectul cladirii-simbol a fost infaptuit in urma organizarii unui concurs. Inspiratia si talentul arhitectilor Schuller si Goldsmidt au facut Hotel Coroana un hotel de prima categorie, prevazut cu o curte interioara, restaurant, o faimoasa cafenea vieneza si un club frecventat de jurnalisti si literati. Acesta a fost proiectat penru a multumi atat estetic, cat si functional, astfel ca designul revolutionar, de inspiratie muncheneza s-a pastrat pana in zilele noastre.

Pragul hotelului a fost trecut de nume importante ale spiritualitatii romanesti precum George Cosbuc, Cincinat Pavelescu, Lucian Blaga, Emil Cioran sau Octavian Goga si tot aici a avut loc prima sezatoare literara din Brasov, in anul 1923. In decursul anilor, Coroana a gazduit importante personalitati culturale, muzicieni, actori si artisti care veneau prin contracte de colaborare la diferitele evenimente marcante ale orasului (Cerbul de Aur, Concursuri de Dirijorat, Festivalul Muzicii de Camera, Festivalul Medieval, Festivalul de Opera, Vaudeville si Balet, cat si Festivalul de Dramaturgie Contemporana).
Aerul artistic al locului a reusit sa se perpetueze pana in zilele noastre, iar multele personalitati ce au trecut pragul hotelului confirma si intaresc traditia brasoveana. Hotel Coroana** va pune la dispozitie camere moderne si spatioase, cu o priveliste deosebita. Camerele au priveliste atat spre muntele Tampa, cat si spre Bulevardul Republicii, principala artera pietonala a orasului.

Call Now Button